Uthyrningsprocessen

Lediga lägenheter:
Här hittar du lediga lägenheter

Redan medlem:
Logga in

Vill bli medlem och ställa dig i vår bostadskö:
Registrera dig här

Så söker du bostad

För att kunna söka bostad måste du vara registrerad som sökande. Det är helt gratis att registrera sig och det enda du behöver göra för att stå kvar som bostadssökande är att uppdatera din kötid minst en gång var tolfte månad, annars kommer din ansökan automatiskt att rensas bort.

Steg 1

Registrera dig i vår kö

Du börjar med att registrera dig i vårt system via http://portal.lindbacks.se. Du får en köpoäng per dag. Kan du inte registrera dig som sökande kanske du tidigare varit registrerad eller haft ett avtal med oss. Prova då att logga in istället genom att använda ditt personnummer som användarnamn, 10 siffror och utan bindestreck. Har du glömt ditt lösenord trycker du på Glömt lösenord eller kontaktar vår kundtjänst.

Steg 2

Söka lägenhet

Våra lediga lägenheter publiceras kontinuerligt på vår hemsida och publiceringstiden är tre till sju dagar. Tittar du ett par gånger i veckan är du säker på att du inte missar någon lägenhet du är intresserad av. Under varje lägenhet presenterar vi specifik information om lägenheten samt en länk till vår hemsida där man kan läsa mer om det område lägenheten ligger i.

Steg 3

Intresseanmälan

För att anmäla intresse på en ledig lägenhet loggar du in på ”Mina sidor”. Tryck sedan på ”Sök lediga lägenheter” och sök upp den lägenhet du är intresserad av. Tryck på raden för önskad lägenhet för att se mer information och gör din intresseanmälan där. Du kan ha tre aktuella intresseanmälningar åt gången.

Tänk på att endast intresseanmäla på de lägenheter som du vill bo i. Tackar du nej till tre lägenhetserbjudanden inom ett år blir du spärrad från att intresseanmäla i sex månader.

Steg 4

Erbjudande och visning

Efter publiceringstidens slut skickar vi ut erbjudande om lägenhetsvisning till upp till tre kunder som uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy. Vi tar alltid en kreditkontroll innan vi erbjuder en lägenhet. Erbjudandet skickas med e-post och syns sedan på ”Mina sidor” där du även kan följa hela uthyrningsprocessen för de lägenheter du anmält intresse på. På erbjudandet finns kontaktuppgifter till den som visar lägenheten. Där finns även information om hur lång tid man har på sig innan man måste lämna svar på lägenheten. Om lägenheten inte var något för dig är det ändå viktigt att du svarar på erbjudandet. Om man inte svarar på erbjudandet räknas det som ett nej-tack och efter tre nej-tack inom ett år spärras man från att intresseanmäla i sex månader. Tänk på att åka och titta på lägenheten innan ni lämnar ert ja-tack eller nej-tack då ett ja-tack kan leda till kontraktsskrivning.

Steg 5

Tacka ja till erbjudande och kontraktsskrivning

Bland de sökande som tackar ja efter visning kommer en kund att bli erbjuden kontraktsskrivning. Din köpoäng raderas när du har tackat ja till en bostad och skrivit kontrakt. Detta gäller även när du byter bostad inom Lindbäcks Fastigheter.