Uthyrningsprocessen

Lediga lägenheter:
Här hittar du lediga lägenheter

Redan medlem:
Logga in

Vill bli medlem och ställa dig i vår bostadskö:
Registrera dig här

Så söker du bostad

För att kunna söka bostad måste du vara registrerad som sökande. Det är helt gratis att registrera sig och det enda du behöver göra för att stå kvar som bostadssökande är att uppdatera din kötid minst en gång var tolfte månad, annars kommer din ansökan automatiskt att rensas bort.

Steg 1

Registrera dig i vår kö

Du börjar med att registrera dig i vårt system här och väl Bostadskö. Du får en köpoäng per dag. Klicka på Mitt sökande – Bostad, där kan du se dina köpoäng. Glöm inte att sedan gå in under Konto och Mina uppgifter.

Steg 2

Söka lägenhet

Våra lediga lägenheter publiceras kontinuerligt på vår hemsida och publiceringstiden är tre till sju dagar. Tittar du ett par gånger i veckan är du säker på att du inte missar någon lägenhet som publiceras. Under fliken Mitt sökande kan du enkelt skapa en bevakning där du kan ange storlek, hyra och antal rum. Du får då en notifikation när något som matchar din bevakning publicerats. På varje publicerat objekt presenterar vi specifik information om lägenheten och området som är bra att veta innan du intresseanmäler.

Steg 3

Intresseanmälan

Du hittar publicerade lägenheter här. Intresseanmäl dig genom att gå in på det objektet du är intresserad av och tryck på knappen intresseanmäl. För att kunna göra detta måste du vara inloggad på Mina sidor. Var noga med att först läsa igenom all annonsinformation.

För att komma vidare i urvalsprocessen är det nödvändigt att du har en uppdaterad sökandeprofil. Det framgår på Mina sidor om din sökandeprofil behöver uppdateras.

Tänk på att endast intresseanmäla på de lägenheter du tror dig vilja skriva hyreskontrakt på. Tackar du nej till tre lägenhetserbjudanden inom ett halvår blir du spärrad från att intresseanmäla i sex månader.

Steg 4

Erbjudande och visning och fortsatt intresse

Efter publiceringstidens slut skickar vi erbjudande om lägenhetsvisning till max tre kunder. Har du inte hört något dagen efter publiceringstidens slut har du inte gått vidare i första rundan med visningar. Tackar de som fått erbjudande nej går vi vidare i listan och väljer ut nya kunder. Du kan därför fortfarande ha möjlighet att bli erbjuden visning även om du inte blev utvald i första rundan.

Vårt urval baseras på köpoäng men förutsätter att man uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy. Vi tar alltid en kreditkontroll innan vi erbjuder en lägenhet. Erbjudandet syns på Mina sidor där kontaktuppgifter till personen som håller i visningen finns, i de flesta fall är det den nuvarande hyresgästen.

Du har fem dagar på dig att titta på lägenheten. Efter detta har du två dagar på dig att svara om du är fortsatt intresserad eller inte, detta gör du på Mina sidor. Tänk på att syftet med att svara ja-tack är att det förhoppningsvis ska leda till kontraktsskrivning. Det är viktigt att svara på erbjudandet även om man inte är intresserad. Svarar man inte på erbjudandet i tid räknas det automatiskt som ett nej-tack.

Steg 5

Kontraktsskrivning

Bland de som anmält fortsatt intresse efter erbjudande om visning väljs en ut för kontraktsskrivning. Ibland kontaktar vi tilltänkta hyresgästen för att begära in kompletterande uppgifter innan vi går vidare. Kontraktet signeras digitalt på Mina sidor. Dina köpoäng nollställs från dagen ditt nya hyresavtal börjar gälla, detta gäller även om du flyttar internt inom Lindbäcks Fastigheter.

Välkommen som hyresgäst hos Lindbäcks Fastigheter!