Inflyttning

Välkommen till oss!

Tillträde
Du har tillträde till lägenheten från och med klockan 12.00 den dag hyresavtalet börjar gälla. Är detta en lördag, söndag eller helgdag är det inflyttning kl 12.00 nästkommande vardag. Första hyran ska vara betald innan tillträde kan ske.

Besiktning
Besiktning av lägenheten sker i samband med avflyttning. Du som inflyttande hyresgäst ser besiktningsprotokollet på Mina sidor under Mina avtal. Du har 3 dagar på dig att anmärka på besiktningen från det att du har kvitterat ut dina nycklar. Anmärkning görs direkt till besiktningsman. I många fall har besiktningspunkterna inte hunnit åtgärdats. Vi kommer därför att gå in i lägenheten med huvudnyckel för att åtgärda dessa.

Om du har något emot detta måste du, direkt du fått tillträde till lägenheten, ringa till din fastighetsskötare och meddela det.

Elabonnemang
Du tecknar själv ett eget elabonnemang för lägenheten innan du flyttar in (gäller ej Bäckgatan 10 & 12 där elen ingår i hyran). Du väljer själv vilken leverantör av el du önskar. Om du inte gör något eget val ansluts du till Piteenergi i Piteå eller Bodenenergi i Boden. Kostnad för uppvärmning och vatten ingår i hyran. Fastigheterna är anslutna till kommunens fjärrvärme.

Hemförsäkring
Som hyresgäst hos oss är du skyldig att ha en giltig hemförsäkring, läs mer under Hemförsäkring.

Nycklar
Första hyran ska vara betald innan nycklar kan kvitteras ut. Har du inte möjlighet att kvittera ut dina nycklar själv, kan du skicka ett ombud i ditt ställe. Kontakta då kontoret i Öjebyn genom att maila kundtjanst@lindbacks.se som skickar dig en fullmakt för signering med bankid. Giltig legitimation på ombud krävs. Adress för utlämning av nycklar:
Piteå:
Hammarvägen 21 i Öjebyn

Boden:
Hedenbrovägen 14 i Boden (Treabs kontor)

Flyttanmälan
I samband med din flytt ska du också göra en flyttanmälan. På skatteverket kan du läsa allt om hur du går till väga: www.skatteverket.se/flyttanmalan