Hyresrätter

Så söker du bostad hos oss

För att kunna söka bostad måste du vara registrerad som sökande. Det är helt gratis att registrera sig och det enda du behöver göra för att stå kvar som bostadssökande är att uppdatera din kötid minst en gång var tolfte månad, annars kommer din ansökan automatiskt att rensas bort. Detta gör du genom att logga in på Mina sidor. Tänk på att alltid ha aktuella uppgifter inlagda.

Steg 1

Registrera dig i vår kö

Du börjar med att registrera dig i vårt system via portalen. Du får en köpoäng per dag. Kan du inte registrera dig som sökande kanske du tidigare varit registrerad eller haft ett avtal med oss. Prova då att logga in istället genom att använda ditt personnummer som användarnamn, 10 siffror och utan bindestreck. Har du glömt ditt lösenord trycker du på Hämta nytt lösenord. Du får då en verifikationskod till din epostadress som du har registrerad hos oss. Denna verifikationskod använder du sedan för att skapa ett nytt lösenord på inloggningssidan, alternativt kontaktar vår kundtjänst.

Steg 2

Lediga lägenheter

Våra lediga lägenheter publiceras kontinuerligt på vår hemsida och publiceringstiden är tre till sju dagar. Du kan lägga in en prenumeration för den typ av lägenhet, samt det område du är intresserad av under ”Mina prenumerationer och Önskemål” på Mina sidor. Du kommer då få ett mail när vi har publicerat en lägenhet som matchar din prenumeration. Under varje lägenhet presenterar vi specifik information om lägenheten. Önskar ni läsa mer om våra områden se här.

Steg 3

Intresseanmälan

För att anmäla intresse på en ledig lägenhet loggar du in på ”Mina sidor”. Tryck sedan på ”Lediga lägenheter” och sök upp den lägenhet du är intresserad av. Klicka på adressen för önskad lägenhet för att se mer information och gör din intresseanmälan där. Intresseanmälan kan göras på tre lägenheter åt gången.

Tänk på att endast intresseanmäla på de lägenheter som du vill bo i. Tackar du nej till tre lägenhetserbjudanden inom ett år blir du spärrad från att intresseanmäla i sex månader.

Steg 4

Erbjudande och visning

Efter publiceringstidens slut skickar vi ut erbjudande om lägenhetsvisning till upp till tre kunder som uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy och som har flest köpoäng. Vi tar alltid en kreditkontroll innan vi erbjuder en lägenhet. Har man en tidigare hyresskuld eller betalningsanmärkning blir man spärrad från att intresseanmäla i sex månader. Erbjudandet skickas med e-post och syns sedan på ”Mina sidor” där du även kan följa hela uthyrningsprocessen för de lägenheter du anmält intresse på. På erbjudandet finns kontaktuppgifter till den som visar lägenheten. Där finns även information om hur lång tid man har på sig innan man måste lämna svar på lägenhetserbjudandet. Om lägenheten inte var något för dig är det ändå viktigt att du svarar på erbjudandet. Om man inte svarar på erbjudandet räknas det som ett nej-tack och efter tre nej-tack inom ett år spärras man från att intresseanmäla i sex månader. VIKTIGT att åka och titta på lägenheten innan ni lämnar ert ja-tack eller nej-tack då ett ja-tack kan leda till kontraktsskrivning.
Du som anmält intresse för en lägenhet men inte hört någonting inom 1-7 arbetsdagar efter publiceringsslut har inte blivit utvald till lägenhetsvisning i första urvalet. Så länge som lägenheten har status ”Uthyrning pågår” på Mina sidor så finns en möjlighet att få ett erbjudande i ett eventuellt nytt urval.

Steg 5

Tacka ja till erbjudande och kontraktsskrivning

Bland de sökande som tackar ja efter visning kommer en kund att bli erbjuden kontraktsskrivning. Denna kund tas då bort som sökande i vår bostadskö. Detta gäller även när du byter bostad inom Lindbäcks Fastigheter. Önskar du kliva in i bostadskön igen måste du logga in på Mina sidor och trycka på knappen ”Aktivera sökandetjänsten”.

Här hittar du lediga lägenheter!

Redan medlem?
Logga in

Vill bli medlem och ställa dig i vår bostadskö
Registrera dig här